ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΒΡΕΦΙΚΟΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Από τον Ιούνιο του 2010, το «Κουκλόσπιτο» στεγάζεται σε ιδιόκτητο ολοκαίνουριο κτίριο στην οδό Αγίας Παρασκευής 65 Ελληνικό, σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Στο χώρο μας στεγάζεται ο Βρεφικός Σταθμός, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Εξυπηρετούμε: Νότια προάστια, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα.

Η φοίτηση του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μοναδικούς σταθμούς στη ζωή του.

Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και ο ρόλος του Σχολείου είναι ακριβώς αυτός: να προετοιμάσει το παιδί για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης.

Εξασφαλίζουμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ συγχρόνως τα οδηγούμε, με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, στην επόμενη βαθμίδα μάθησης, το Δημοτικό

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποσκοπούν στη σταδιακή εισαγωγή και εξέλιξη του παιδιού στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, εντοπίζοντας παράλληλα την μοναδικότητα του κάθε μαθητή

Τα Νότια Προάστια των Αθηνών είναι ένα συγκρότημα δήμων, οικοδομημένων νότια του κέντρου της Αθήνας, ανάμεσα στον Υμηττό και το Σαρωνικό.
Αρχικά ξεκίνησε η οικοδομική δραστηριότητα με αφορμή την εγκατάσταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά σύντομα διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο ύφος δόμησης, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.
Σήμερα το αεροδρόμιο λειτουργεί ως εκθεσιακό πάρκο (μετά την εγκατάσταση του Διεθνούς Αερολιμένος Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα). Τις υψηλότερες αξίες συγκεντρώνει η παραλιακή ζώνη, με μεγάλες αποκλίσεις από τη μέση αξία σε αρκετούς δήμους.

Η παραλιακή ζώνη των Αθηνών εκτείνεται από ΝΔ. μέχρι ΝΑ. του κέντρου της. Ξεκινάει από το Νέο Φάληρο, συνεχίζει από Μοσχάτο και Καλλιθέα (παραλιακά) και καταλήγει στα υπόλοιπα νότια προάστια. Κύρια διαδρομή της είναι η δια της λεωφόρου Ποσειδώνος και αφού περάσει ο επισκέπτης από το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Καλαμάκι και το Ελληνικό, διέρχεται από τη Γλυφάδα και τη Βούλα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη μέχρι να καταλήξει στη Βάρκιζα Βάρης και στην Σαρωνίδα.

Η παραλιακή ζώνη των νοτίων προαστίων αποτελεί οικιστικά την πιο ακριβή περιοχή των Αθηνών μαζί με τα βόρεια προάστια, χάρη στην πλούσια νυχτερινή ζωή, τα πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία, τις παραλίες και την σχετικά κοντινή απόστασή της από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Επίσης τα νότια προάστια συναγωνίζονται το ιστορικό κέντρο των Αθηνών (Πλάκα, Ηρώδου Αττικού) και το Σύνταγμα σε υψηλές αξίες.

Τα νότια προάστια συγκεντρώνουν πληθώρα κόσμου το καλοκαίρι και εξυπηρετούνται από το τραμ με αφετηρίες το Νέο φάληρο και την Πλατεία Συντάγματος και τέρμα το Ασκληπείο Βούλας, παράλληλα με το υφιστάμενο δίκτυο λεωφορειοδρόμων.