ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ & ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Το «Κουκλόσπιτο» ιδρύθηκε το 1990 στην οδό Ναυπλίου 42, Αργυρούπολη στα Νότια Προάστια της Αθήνας από το Νίκο Βασιλόπουλο (οικονομολόγο) και την Κατερίνα Μπόνου (εκπαιδευτικό Προσχολικής Ηλικίας). Μια διώροφη κατοικία διαμορφώθηκε σε ένα άνετο, λειτουργικό και σύγχρονο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής. Το οικογενειακό περιβάλλον, η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τα παιδιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1993, κατανοώντας την ανάγκη για διαχωρισμό των βρεφών από τα υπόλοιπα παιδιά, ιδρύθηκε στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 28, Αργυρούπολη σύγχρονος Βρεφικός Σταθμός. Μια νεοκλασική μονοκατοικία διαμορφώθηκε να εξυπηρετεί αποκλειστικά βρέφη ηλικίας 6 μηνών έως και 2,5 ετών.

Από τον Ιούνιο του 2010, το «Κουκλόσπιτο» στεγάζεται σε ιδιόκτητο ολοκαίνουριο κτίριο στην οδό Αγίας Παρασκευής 65 Ελληνικό, σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Στο χώρο μας στεγάζεται ο Βρεφικός Σταθμός, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Έχοντας στο πλευρό μας άξιους συνεργάτες που λειτουργούν τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης, μαζί με την δική μας εμπειρία και ωριμότητα, ετοιμάζουμε το νέο μεγάλο βήμα με νεανική φρεσκάδα από τα παιδιά μας Παναγιώτη και Αμαλία που εκπαιδεύονται κοντά μας και μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα στελεχώσουν το «Κουκλόσπιτο».