ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΒΡΕΦΙΚΟΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Από τον Ιούνιο του 2010, το «Κουκλόσπιτο» στεγάζεται σε ιδιόκτητο ολοκαίνουριο κτίριο στην οδό Αγίας Παρασκευής 65 Ελληνικό, σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Στο χώρο μας στεγάζεται ο Βρεφικός Σταθμός, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Εξυπηρετούμε: Νότια προάστια, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα.

Η φοίτηση του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μοναδικούς σταθμούς στη ζωή του.

Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και ο ρόλος του Σχολείου είναι ακριβώς αυτός: να προετοιμάσει το παιδί για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης.

Εξασφαλίζουμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ συγχρόνως τα οδηγούμε, με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, στην επόμενη βαθμίδα μάθησης, το Δημοτικό

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποσκοπούν στη σταδιακή εισαγωγή και εξέλιξη του παιδιού στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, εντοπίζοντας παράλληλα την μοναδικότητα του κάθε μαθητή.

Η Ηλιούπολη είναι περιοχή του Κεντρικού Τομέα της Αθήνας και βρίσκεται στις νοτιοδυτικές παρυφές του Υμηττού σε υψόμετρο 210 μέτρων. Αποτελεί δήμο της Περιφέρειας Αττικής και μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας.

Το 1964 η Ηλιούπολη έγινε δήμος, ενώ κατά την περίοδο της δικτατορίας αποχαρακτηρίστηκε μεγάλη συνορεύουσα δασική έκταση που απετέλεσε τον οικισμό Αστυνομικά, με καταφανή παραβίαση της τότε οικιστικής ανάπτυξης, γεγονός που επαναλήφθηκε αργότερα και σε άλλους νοτιότερους δήμους.

Η περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης χαρακτηρίζεται ημιορεινή με ιδιαίτερα επικλινές έδαφος. Η περιοχή χαρακτηριζόταν έως και πρόσφατα από χαμηλές κατοικίες, καθώς η ύπαρξη του Αεροδρομίου του Ελληνικού, σε σχετικά μικρή απόσταση, απαγόρευε τη δόμηση πάνω από δύο ορόφους. Με τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη οικοδομική δραστηριότητα.

Η Ηλιούπολη χαρακτηρίζεται επίσης από αρκετό πράσινο, καλή ρυμοτομία όσον αφορά το κεντρικό και ανατολικό της τμήμα. Έχει πολλές πλατείες, όπως η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Ανεξαρτησίας, 25ης Μαρτίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού κ.ά. Διαθέτει το Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», στο οποίο διεξάγονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Σημαντικός φυσικός πόρος της Ηλιούπολης είναι το Ρέμα της Πικροδάφνης, ένα από τα μεγαλύτερα εναπομείναντα ρέματα του Λεκανοπεδίου, καθώς και το σπήλαιο μεγάλης φυσικής σημασίας που βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση των οδών Ειρήνης και Αμαλίας, το οποίο όμως πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί. Χαρακτηρίστηκε "χώρος ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος", με την απόφαση 9173/1642/1983 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Παλαιότερα, περί το 2000, η Νομαρχία Αθηνών ξεκίνησε εργασίες για την διευθέτηση της κοίτης του ρέματος με ανοιχτό πετρόχτιστο αγωγό. Το έργο διακόπηκε προσωρινά από το Σ.τ.Ε. μετά από προσφυγή των κατοίκων, διότι η διευθέτηση αυτού του είδους θα είχε ως συνέπεια την αλλοίωση του μικροκλίματος της περιοχής, την καταστροφή των καταφυγίων των σημαντικών πληθυσμών πουλιών και των 16 ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς και την εξάλειψη των βατραχιών, χελωνών, σκαντζόχοιρων και άλλων μικρών ζώων που διαβιούν στο χώρο του ρέματος. Σήμερα το μισό του συνολικού μήκους του ρέματος (περίπου 350μ.) είναι διευθετημένο με ανοιχτό αγωγό με επικάλυψη πέτρας και το υπόλοιπο χωρίς καμία επέμβαση ούτε καν για την προστασία των παριών του ρέματος.

Στη δεύτερη είσοδο της Ηλιούπολης λειτουργεί από τις 26 Ιουλίου 2013 ο σταθμός Ηλιούπολη της γραμμής 2 του μετρό της Αθήνας.