ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΒΡΕΦΙΚΟΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Από τον Ιούνιο του 2010, το «Κουκλόσπιτο» στεγάζεται σε ιδιόκτητο ολοκαίνουριο κτίριο στην οδό Αγίας Παρασκευής 65 Ελληνικό, σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Στο χώρο μας στεγάζεται ο Βρεφικός Σταθμός, ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο μας, που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Βρεφικός Σταθμός. Εξυπηρετούμε: Νότια προάστια, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Γλυφάδα.

Η φοίτηση του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μοναδικούς σταθμούς στη ζωή του.

Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και ο ρόλος του Σχολείου είναι ακριβώς αυτός: να προετοιμάσει το παιδί για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης.

Εξασφαλίζουμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ συγχρόνως τα οδηγούμε, με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, στην επόμενη βαθμίδα μάθησης, το Δημοτικό.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποσκοπούν στη σταδιακή εισαγωγή και εξέλιξη του παιδιού στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, εντοπίζοντας παράλληλα την μοναδικότητα του κάθε μαθητή.

Η Αργυρούπολη είναι δημοτική ενότητα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης του Νοτίου Τομέα Αθηνών, στις νότιες παρυφές του Υμηττού, 9 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.
Συνορεύει με τους δήμους της Γλυφάδας, του Αλίμου και της Ηλιούπολης.

Η περιοχή ιδρύθηκε ώς κοινότητα από Πόντιους πρόσφυγες από την Αργυρούπολη του Πόντου, μετά από το διωγμό που αυτοί υπέστησαν από τους Τούρκους, αλλά και την ανταλλαγή πληθυσμών, κατά τα έτη 1918 - 1926.

Η Αργυρούπολη έχει αναδειχθεί σε ιδιαίτερα δημοφιλές προάστιο εξαιτίας της προνομιακής θέσης του πάνω στο βουνό -τα όρια της Αργυρούπολης φτάνουν μέχρι την αρχή του δάσους όπου η οικιστική ανάπτυξη συνεχίζει ομαλά και υπάρχουν υποδομές, σχολεία και χώροι άθλησης και αθλητισμού.

Ο Δήμος Αργυρούπολης διέθετε πολλά έργα υποδομής όπως Δημοτικές επιχειρήσεις, Αθλητικό Οργανισμό με 3 κλειστά γυμναστήρια, 1 κολυμβητήριο κλπ., αποχετευτικό δίκτυο, υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες, ιδιόκτητα σχολικά κτίρια, πλατείες και παιδικές χαρές, το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης "Γιώργος Μιχαλακέας",
το Πολιτιστικο-Συνεδριακό Κέντρο "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ", το Εκθεσιακό κέντρο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το σχολείο Κωφών και Βαρηκόων κλπ.

Στο παρελθόν, η Αργυρούπολη αποτελούσε αυτόνομο δήμο, από το 2011 όμως αποτελεί δημοτική κοινότητα και έδρα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Από τον Ιούλιο του 2013, η Αργυρούπολη εξυπηρετείται από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό της Αθήνας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη κεντρική πλατεία της πόλης.